RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Last ned spill gratis - og lovlig

Sist oppdatert:
Du trenger ikke risikere fengsel for å laste ned spill fra nettet. Flere legger ut spillene sine helt gratis. Sjekk vår store guide.

Slagordet for denne saken kunne vært: «Du får ikke mer moro enn den du lager selv». Etter at livet i butikkhyllene er over, forsvinner de fleste spill for godt. Men enkelte utviklere vil at folk fortsatt skal nyte det de har brukt år på og sette sammen, og legger spillene sine ut på internett.

Rockstar lar deg laste ned «Grand Theft Auto» og oppfølgeren fra sine nettsider. Versjonene de har lagt ut på nett er enda mer optimalisert enn de du kunne kjøpe i butikken og fungerer perfekt i «Windows XP». Utvikleren har også lagt ut det snodige «Kjør rundt og skyt»-spillet «Wild Country».

Actionfantaster kan også kose seg med skytespillet «Starsiege: Tribes». Det er det første spillet i den kjente «Tribes»-serien og byr på heftig romaction. Foretrekker du skyting i mer makelige former og liker å tenke litt før du angriper, er WW2-klassikeren «Hidden & Dangerous» å anbefale. Det finner du her.

Navnet «Cinemaware» tvinger frem en tåre i øyekroken til de som har vært med i noen år. Strategispillet «Defender of the Crown», «Wings» og «TV Sports»-serien har sørget for glimrende underholdning og tusenvis av tapte timer. De aller fleste spillene selskapet har satt sammen kan lastes ned fra nettsiden deres.

Er du glad i eventyr, har du mange gode opplevelser i vente. På selskapet Apogee (nå 3Drealms) sin hjemmeside finner du teksteventyret «Beyond The Titanic». Liker du grafiske eventyr, kan du laste ned «Flight of the Amazon Queen» og «Beneath a Steel Sky».

Vi anbefaler at du kjører de to ved hjelp av SCUMM VM, et program som gjør så du slipper alt knotet Windows XP har stelt i stand. Vil du ha enda mer eventyr, kan «Lure of the Temptress» hentes ned herifra .

«One Must Fall: 2097» regnes som det beste slåssespillet til PC. Roboter hamrer løs på hverandre i det som den gang var helt sinnsykt flotte omgivelser. Fullversjonen ligger her.

Er du av typen som liker å sette de små grå på prøve, er det til tider utrolig vanskelig puslespillet «The Fool’s Errand Lord» verdt en titt. Bare husk og flytt alle andre gjenstander langt unna før du begynner.

Har du resten av året å kaste bort, bør du hente ned «The Elder Scoll’s Arena». Det enorme rollespillet er forgjengeren til klassikeren «Morrowind». Du står mer eller mindre fritt til å gjøre hva du vil i spillets store omgivelser.

Windows XP er ikke bestevenn med mange av spillene i denne saken. Opplever du problemer, anbefaler vi DosBox. Det emulerer DOS og lurer spillene til å tro at de kjører på en eldre maskin. En liten advarsel, det krever en rask prosessor.

Vi i Spillmagasinet har testet alle spillene på våre maskiner uten at det har skjedd noe galt. Men vi tar ikke ansvar hvis noe skulle skje på din maskin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere