*Nettavisen* Nyheter.

Lastebil veltet over flere biler på Bastøfergen

Dette kjøretøyet veltet på dekk på Bastøyerja under overfarten Moss-Horten tirsdag morgen.

Dette kjøretøyet veltet på dekk på Bastøyerja under overfarten Moss-Horten tirsdag morgen. Foto: Brannvesenet (vb) (NTB scanpix)

Lastebil har veltet over flere personbiler.

14.01.20 09:48

En person ble skadet da en trailer veltet på bildekket på ferga mellom Moss og Horten tirsdag.

Brannvesenet rykker ut på melding om flere biler som hadde veltet på Bastøyfergen, fergesambandet mellom Horten og Moss, melder Gjengangeren. Senere oppdaterte politiet meldingen med at det var en lastebil som hadde veltet.

- Fergen har nå lagt til kai i Horten. Lastebil har veltet over flere personbiler. Nødetatene er på stedet, melder politiet på Twitter klokka 08.30.

– Det blåser en del i området, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt Trond Egil Groth til Nettavisen. Nødetatene har akkurat kommet frem til stedet, og eventuelt skadeomfang er derfor foreløpig ukjent.

Brannvesenet har sendt mannskaper fra tre brannstasjoner: Kopstad, Tønsberg og Nøtterøy, melder Gjengangeren.

Klikk på bildet for å forstørre. Lastebil veltet om bord på ferga Bastø I.

VELTET PÅ OVERFARTEN: Uhellet skjedde cirka 10 minutter før ankomst til Horten kai. Ifølge politiet er det én trailer som har veltet over flere personbiler og i tillegg en annen lastebil som har fått sleng om bord. Foto: Jan Broms (Gjengangeren)

Et av avisas bilder fra stedet viser en lastebil liggende på siden på bildekket på M/F «Bastø I».

Uhellet skjedde cirka 10 minutter før ankomst til Horten kai. Ifølge politiet er det én trailer som har veltet over flere personbiler og i tillegg en annen lastebil som har fått sleng om bord.

En person er meldt skadet. Ikke meldt om farlig gods. Nødetatene har kontroll på situasjonen, skriver politiet i en oppdatering.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel på gult nivå om kuling på kyststrekningen fra Stavern i Vestfold til svenskegrensen fra tirsdag formiddag. Det er varslet om høye bølger, og at det er farlig å være ute i småbåt.

– Vi vet foreløpig ikke hvorfor lastebilen veltet. Det er noe som må undersøkes, sier administrerende direktør Øyvind Lund i ferjeselskapet Bastø Fosen til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre. Nødetatene rykket ut til Horten etter melding om en lastebil som hadde veltet over flere biler på Horten-Moss-ferga.

RYKKET UT: Nødetatene rykket ut til Horten etter melding om en lastebil som hadde veltet over flere biler på Horten-Moss-ferga. Foto: (1881)

Se de siste meldingene fra Sørøst politidistrikt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag