RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lastebileierforbundet frykter utenlandske vogntog på vinterføre

Oslo (NTB): Hvert år blir utenlandske vogntog stående fast på norske vinterveier. Administrerende direktør Geir A. Mo i Lastebileierforbundet frykter for flere alvorlige ulykker.

Frykten er begrunnet med det økende antallet utenlandske vogntog og sjåfører som ferdes langs norske veier, sier Mo til Dagbladet.

- Kombinasjonen av dårlig utstyr, manglende erfaring med norske vinterveier og dårlige arbeidsvilkår er oppskriften på en katastrofe, sier Mo.

Han mener en årsak er at de utenlandske vogntogene ofte mangler retarder, som er en tilleggsbrems som skal avlaste bremsene.

- Vi har sett at denne mangelen fører til varmgang av bremsene og alvorlige ulykker. De er ikke opplært til å kjøre på norske veier, som kan være både bratte og svingete. De bruker bremsene til de ikke fungere lenger, så går det svært galt. Det har vi sett eksempler på i ulykker som har skjedd i bratte tunneler både i Oslofjordtunnelen og på Vestlandet, sier Mo.

Forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) sier til avisa at han langt på vei støtter Mo i uttalelsene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere