RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lastebileierne har fått nok av dieseltyverier

Oslo (NTB): Lastebilnæringen har gått lei av det de mener er passive myndigheter og har nå utviklet en egen dieseltyverialarm. Tyveri av diesel er nemlig en stort problem for tungtransportbransjen.

Både politiet og lastebileierne selv mener at dieseltyveri fra lastebiler er organisert av kriminelle. Hele 64 prosent av medlemmene i Norges Lastebileierforbund svarer i en undersøkelse at de har opplevd dieseltyveri. Bare 43 prosent mener det er noen vits i å anmelde tyveriet til politiet.

Samtidig viser tall fra Politidirektoratet at hele 97 prosent av anmeldelser for dieseltyveri fra tungtransportbransjen ble henlagt i fjor. Dette frustrerer bransjen, som nå har utviklet et eget alarmsystem for sine medlemmer.

- Siden myndighetene ikke vil ta i problemet og bare konsekvent henlegger saker, har forbundet, på vegne av medlemmene, brukt mye tid og ressurser på å utvikle dette alarmsystemet. Forebygging og sikre varslings- og sikkerhetssystemer ved uønskede hendelser vil redusere de negative konsekvensene for en lastebileier, sier administrerende direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileierforbund.

I samarbeid med to sikkerhetsselskaper har forbundet utviklet en alarmløsning som via sensorer varsler om noen nærmer seg tanken. Deretter varsles sjåfører og sentraler om forsøk på innbrudd eller bedrøvende angrep i bilen. Sistnevnte er en av de vanligste metodene ved dieseltyveri, at tyvene bruker bedøvende gasser når sjåføren legger seg for å få unna den lovpålagte hvilen.

- Godstransportnæringen må kunne kreve grunnleggende sikkerhet langs norske veier for sjåfører og kjøretøy som frakter gods rundt i landet, understreker Mo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere