Gå til sidens hovedinnhold

Lastebillass med farlig søppel dumpet i barnehage

Ansatte i barnehagen Onkel Tomms hytte på Tryvann fikk sjokk da de så at noen hadde tømt et lastebillass med søppel i barnehagen.

TRYVANN: - Og vi som skal ha sommerfest, utbryter Line, som er en av styrerne i barnehagen som består av tre «hytter».

- Ikke til å tro

Line forteller at da de kom på jobb tirsdag morgen fant de søppelberget på tomten som var ryddet og forberedt til barnas sommerfest. Tove Ringnes som representerer eierne av barnehagen er oppgitt.

– At noen kan få seg til å dumpe farlig avfall på barnas lekeplass er ikke til å tro. Barna, foreldre og vi andre er fortvilet over at vi blir fratatt lekeområdet vårt på denne måten, sier Ringnes.

Malingsrester, metall, byggestein, glass, plastsekker med ulikt søppel og hageavfall er noe av det som er synlig i haugen som ligger i skogkanten. Hva den ellers består av er vanskelig å si. Barnehagen ligger på Oslo kommunes grunn.

Skjer ukentlig

Ruskengeneral Jan Hauger ankommer hoderystende stedet sammen med to kolleger.

– Dette er nok et resultat av at det er mange som jobber svart. Vi ser dumping av søppel og bygningsmasse rundt i Oslo ukentlig. Ofte skjer det på øde steder i marka, sier Hauger.

Han forteller at svart arbeid er svært utbredt og ber Oslos befolkning om å skjerpe seg.

Les også: Rusken reddet jobbene

Irske steinleggere

– Det kan se ut som det er irske steinleggere som har vært på ferde. Det er et problem for byen. Som andre som jobber svart er de lite interessert i å betale for næringsavfall. Dermed blir det dumpet etter eget forgodtbefinnende. Man skal være klar over at ansvaret også ligger hos dem som har hyret folk til svart arbeid. Hvis vi kan spore dette tilbake til oppdragsgiver blir det politianmeldt. Da vet vi at det vanker store bøter, både fordi det er snakk om miljøkriminalitet og ulovlighet knyttet til å benytte svart arbeid, sier Hauger.

Les også: Abdul rydder skolegården i skjul

Detektiver

Rusken-representantene sjekker søppelhaugen overfladisk, før de første plastsekkene blir lempet på planet av en bil.

– Vi ser blant annet etter kvitteringer eller adresser på materialet. Flere ganger har vi da kunnet spore oppdragsgiver. Da blir informasjonen gitt videre til politiet, sier Hauger.

Barnehagestyrerne håper at massen kan bli fjernet så raskt som mulig.

– Dette må ryddes med store maskiner og det koster mye. Det kan bli snakk om titusener av kroner. Ikke vet vi hva dette inneholder heller, sier Hauger.

Les også:

Rusken-app mot forsøpling

Rusken kan bli europamester i dugnad

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet