*Nettavisen* Nyheter.

Lastebilsjåfør:- Beklager rotet!

Foto: (Geir Fragell)

Tapetserte flere hundre meter vei med knust glass, metall og søppel i morgenrushet.

13.04.12 19:19

- Noen må ha vært bortpå og klusset med bakdøra på lastebilen. Det må ha skjedd mens jeg sov i bilen, og her i krysset har døra åpnet seg og søppelet rant ut, sa Jean Monclair til PD klokka 08.04 torsdag.

Lammet
Da hadde han påført morgentrafikken delvis lammelse. Ett av Norges verste kryss, fra før kaotisk nok rundt klokka 08 på morgenen, var ganske utilgjengelig fordi glass og metall fra Monclairs lastebil lå i et tykt belte både i avkjøringsfila i Hovenggata mot Lilleelvgata, og i Lilleelvgata. Enkelte bilister lirket seg inn over jernbanen og manøvrerte seg inn på sykkelstien for å komme seg unna og videre mot Vallermyrene, men de fleste kjørte rundt ved Kammerherreløkka. Køene ble svært lange og trafikken stod tidvis bom stille.

Sope til St. Hans
- Det flyter søppel i Lilleelvkrysset! Det står én mann der med en sopekost. Hvis han ikke får hjelp, må han sope til St. Hans, sa en tipser som ringte PD.

Monclair forteller at han kom fra Stord med returavfallet og skulle til et anlegg på Onsøy ved Fredrikstad.

- Jeg har kjørt lastebil siden 1973 og ikke opplevd maken til dette, sa Monclair mens han peiset på videre med sopekosten.

Vegtrafikksentralen i Porsgrunn fikk melding om hendelsen klokka 08, og varslet sin vaktberedskap NCC.

- To mann fra NCC rykket ut for å rydde opp. Klokka 10 fikk vi melding om at veien var ryddet og trafikken igjen kunne gå som normalt, sier vaktoperatør Anniken Island.

Les flere saker fra Porsgrunns Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.