Lastebilsjåfør savnet etter utforkjøring i Hardanger

Odda (NTB): En mannlig lastebilsjåfør var fredag kveld fortsatt savnet etter en utforkjøring på riksvei 13 langs Sørfjorden ved Lofthus i Hordaland fredag. Kjøretøyet ligger trolig dypt nedi fjorden.

08.03.13 20:42

Ulykken skjedde ved Deildo, om lag 3 kilometer sør for Lofthus. Lastebilen var fullastet med stein, og det er funnet gjenstander og last, opplyser Hordaland politidistrikt.

- Vi har gjort søk med dykkere, og de har gjort funn ned til 30 meter. Det er spor av lasten og kjøretøyet. Sporene fortsetter bratt videre nedover, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad til NTB.

Ifølge operasjonslederen kan det bli aktuelt bli aktuelt å sette inn helikopter i overflatesøk lørdag. Det var fredag ikke avklart om letemannskapene vil søke i vannet.

Meldingen om ulykken kom klokka 15.42. De første rapportene gikk ut på at det dreide seg om et ras, noe som senere ble avkreftet. I vannkanten ble det funnet blant annet en frontrute og et bilskilt. Deler av støpekanten og autovernet på veien er borte.

Dykkere ble sendt med luftambulanse fra Bergen, samt fra Stavanger med redningshelikopter. I tillegg har Røde Kors bistått, og flere båter ble rekvirert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.