*Nettavisen* Nyheter.

Lastebilsjåfører blokkerte italienske veier

Roma (NTB-Reuters): Italienske lastebil- og drosjesjåfører blokkerte trafikken på en rekke veier i protest mot økte drivstoffavgifter og økonomiske reformer.

Motorveier og veier fra Gioia Tauro i det sørlige Calabria til Torino i nord ble preget av sjåførenes vrede mandag.

Bensinprisene har steget etter at myndighetene i desember økte drivstoffavgiftene. Samtidig ønsker statsminister Mario Monti å deregulere beskyttede sektorer for å fremme konkurranse og skape flere jobber.

Demonstrasjonene er ventet å øke i omfang ettersom en rekke yrkesgrupper vil bli påvirket av de økonomiske reformene, deriblant jernbanearbeidere, bensinstasjonseiere, farmasøyter og jurister.

Bilprodusenten Fiat har varslet en fire dager lang stans i produksjonen fra tirsdag i sentrale og sørlige deler av landet fordi lastebilsjåførenes streik har hindret forsyningen av en rekke nødvendige deler. Innenriksminister Annamaria Cancellieri sier myndighetene følger nøye med på protestaksjonene.

- Vi kan ikke utelukke at denne misnøyen kan føre til protester av et annet slag, sa hun, tilsynelatende bekymret for at situasjonen skal komme ut av kontroll. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.