Gå til sidens hovedinnhold

Lasteskip med hull i skroget har rettet opp slagside

Trondheim (NTB): Et lasteskip som ligger til kai i havna i Trondheim, fikk hull i skroget og tok inn vann mandag kveld. Natt til tirsdag var hullet tettet og slagsiden rettet opp.

- Skipet har rettet opp sin slagside, hullet er provisorisk tettet, og det er foreløpig ikke meldt om noe forurensning på stedet, opplyser operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt klokka 1.30.

Brannvesenet fikk melding om at lastebåten Scan fjord tok inn vann like før klokka 22.30 mandag kveld. Båten er 95 meter lang og veier rundt 3.000 tonn. Like før klokka 23.45 opplyste innsatsleder Geir Hilmarsen til Adresseavisen at skipet hadde 15 graders slagside.

En halvtime senere kunne brannvesenet melde at Sivilforsvaret var på plass med pumpeutstyr og at slagsiden var rettet opp med om lag en halv meter.

Skipet ligger ved transittkaia der det lastet om 52,5 tonn med armeringsjern mandag kveld. Skipet skulle gå fra kai da mannskapet oppdaget hullet og slagsiden, forteller Hilmarsen.

Årsaken til at lasteskipet fikk hull i skroget, er ikke kjent, men Kyllo opplyser til avisen at det sto en metallgjenstand gjennom hullet. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn