*Nettavisen* Nyheter.

Lastetidenes rollespill

«Untold Legends» kan oppsummeres slik: Laste-laste-laste-slåss-laste-laste-laste.

31.08.05 11:16

Spill hvor du skal løpe rundt i en eventyrverden og drepe står mitt hjerte nær. Menneskene bak sjangerhøydepunktet «Champion of Norrath» har satt sammen PSP-spillet «Untold Legends». Alt burde være duket for et måltid så stort at du bruker flere uker på og bli ferdig og så avehengighetsdannende at du ikke forlater bordet før det er over.

Grafikken er fin å se på og miljøene artige og utforske. Oppdragene er av typen «Redd prinsessen fra det fæle sjefstrollet», med andre ord en invitasjon til å drepe det du ser. Våpnene er tilfredstillende og rustningene stilige. Du føler deg mektig og virkelig koser deg der du går rundt og deler ut skade.

Dessverre har utviklerne overvurdert maskinvaren og brukerens tålmodighet en smule. De lange og hyppige lastepausene ødelegger spillflyten fullstendig. Du slåss litt, stirrer på lasteskjermen, slåss litt mer og stirrer på en ny lasteskjermen om og om igjen helt til spillet er slutt.

All lastingen fører også til at batteriet går tomt i løpet av få timer. «Untold Legends» er en batterijunkie av verste sort. Når UMD-disken spinner som verst, kan du se for deg at batteriet sitter på kne og ber om nåde samtidig som livet suges ut av det.

Når du faktisk får spille «Untold Legends» er det fabelaktig underholdende. Men de mange og lange lastepausene sørger for at moroa du får ut av spillet er minimal. Bruk heller pengene på noe annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.