Gå til sidens hovedinnhold

Latin-Amerika trues av stadig mer kreft

London (NTB): Latinamerikanske land har langt mindre evne til å håndtere et økende antall krefttilfeller enn hva som er tilfelle i vestlige land. Nå advarer eksperter mot utviklingen.

Selv om utbredelsen av kreft foreløpig er langt mindre i Latin-Amerika enn i Europa og USA, dør en markant større andel av de latinamerikanske kreftpasientene av sykdommen, påpeker eksperter i en ny rapport.

Årsaken er først og fremst sen diagnostisering og dårlig behandling, melder BBC, med referanse til en artikkel i tidsskriftet Lancet Oncology.

Ekspertene bak artikkelen mener at etter hvert som levealderen øker i latinamerikanske land, vil flere få kreft. Det skyldes at folk får en livsstil som i større grad ligner på den i vestlige land. Dette vil være en utvikling som mange land ikke vil være i stand til å takle, og som vil kunne skape stor lidelse og ramme økonomiene hardt, mener ekspertene.

I dag er det rundt 163 krefttilfeller per 100.000 innbyggere i Latin-Amerika. Til sammenligning er det i USA og Europa henholdsvis 300 og 264 tilfeller per 100.000 innbyggere. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk