RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Latinamerikanske ledere etterlyser ny narkostrategi

Mexico by (NTB-AFP-Reuters): Presidentene i Mexico og fire mellomamerikanske land etterlyser en ny strategi for kampen mot narkotika etter at to stater i USA stemte for legalisering av marihuana.

Ulovlig bruk av narkotika øker over hele verden trass i mange tiårs innsats mot organisert narkosmugling. Mexico og Mellom-Amerika er blant dem som rammes hardest av narkokriminaliteten fordi de utgjør ruta for smuglingen fra Sør-Amerika til USA.

- Det går ikke lenger for det internasjonale samfunnet å utsette en revurdering av narkotika, sa Mexicos president Felipe Calderón da han mandag leste opp en erklæring som er utarbeidet sammen med presidentene fra Costa Rica, Honduras, Guatemala og Belize.

Mange latinamerikanere er stadig mer skeptiske til den kompromissløse kampen mot narkotika som USA står for, særlig fordi USA selv er det viktigste markedet for narkotikaen.

De latinamerikanske lederne oppfordrer Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) til å revurdere forbudslinjen i lys av folkeavstemningene i Colorado og Washington, der flertallet gikk inn for å legalisere bruken av marihuana.

Flere steder i Latin-Amerika er det i gang en oppmykningsprosess når det gjelder narkotika. I Uruguay drøfter nasjonalforsamlingen et forslag fra regjeringen om å legalisere marihuana, og Guatemalas president Otto Pérez går inn for det samme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere