Laurent Simons tar en bachelorgrad i elektroteknikk ved Det teknologiske universitetet Eindhoven (TUE) i Amsterdam. Etter planen er han ferdig neste måned. Da vil han i så fall bli tidenes yngste person som har fullført en bachelorgrad, skriver The Telegraph.

Niåringen, som er halvt belgisk og halvt nederlandsk, har en IQ på minst 145.

Les også: Mensa-medlem gjetter på IQ-en til Donald Trump

- Sympatisk og superintelligent

Han beskrives som en svamp med evne til å lære lynraskt. Han startet på skolen i fireårsalderen og gjorde unna fem års skolegang i løpet av tolv måneder.

- Laurent er raskere enn noen annen som har studert her. Han er ikke bare superintelligent, men er også en veldig sympatisk gutt, sier direktør ved elektronikkutdanningen på TUE, Sjoerd Hulshof, til CNN.

Faren forteller til CNN at guttungen har planer om å ta en doktorgrad i elektroteknikk, samtidig som han «vil studere litt medisin».

- Kunstige organer og robotikk

Flere prestisjetunge universiteter ønsker nå å få gutten til å studere hos dem. Niåringen sier han ønsker å fortsette studiene i California, fordi været er så bra der. Faren sier imidlertid at de ikke utelukker å flytte til Storbritannia.

- Oxford og Cambridge er også aktuelt, og det ville vært mer beleilig for oss, sier faren Alexander Simons, som er tannlege av yrke, til The Telegraph.

Les også: Studie: Å være lat er et tegn på høy intelligens

- Laurents mål er å ta en doktorgrad innen livsforlengelse ved å forske på kunstige organer og robotikk. Det ville vært fint om han kunne studere i Storbritannia, sier faren.

Gutten er blitt sammenlignet med genier som Albert Einstein og Stephen Hawking, og snakker fire språk, skriver Daily Mail.

- Må finne en balanse

Laurent har også interesser han deler med sine jevnaldrende, som å spille dataspill som Fortnite og Minecraft, i tillegg til at han ser på Netflix og leker med venner. Han er også opptatt av å spille på mobiltelefonen.

- Vi ønsker ikke at dette skal bli for seriøst. Han gjør det han liker. Vi må finne en balanse mellom det å være et barn og talentet hans, sier faren.

Les også: Psykiater med 200 i IQ: - Vi må være mer ydmyke

Dersom Laurent fullfører bachelorgraden neste måned, blir han verdens yngste til å bli uteksaminert fra et universitet. Den nåværende rekordinnehaveren er Michael Kearney, som ble uteksaminert fra Universitetet i Alabama i en alder av ti år i 1994.