RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lav dollar før dagens viktigste tall

Sist oppdatert:
Fredag kommer den amerikanske handelsbalansen for januar. Handelsunderskuddet er ventet å bli det nest største i historien og holder dollaren nede. Les om valutaen her
I dag kommer handelsbalansen for januar i den amerikanske økonomien, og det er ventet at handelsunderskuddet blir på 56,5 milliarder dollar i januar mot 56,4 milliarder måneden før.

Om analytikerne som Reuters har spurt får rett vil dette være det nest største underskuddet i USAs historie, bare slått av novembertallene da underskuddet viste 59,3 milliarder dollar.

Dollaren ble handlet i morgentimene fredag til 1,3425 USDEUR, som er en liten nedgang for euroen fra torsdagens toppnotering på 1,3457 USDEUR.

I en tale torsdag sa Alan Greenspan at han ikke var 'overstadig' bekymret for et handelsunderskudd, eller den høye gjeldsraten til amerikanske husholdninger. Han var mer bekymret for det store underskuddet i det amerikanske budsjettet. Det siste var, ifølge Greenspan, et signifikant hinder for langsiktig økonomisk stabilitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere