RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lav oppslutning om islamistdemonstrasjoner i Kairo

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-AFP) Færre enn ventet dukket opp for å demonstrere til støtte for Egypts avsatte president, Mohamed Mursi.

Det muslimske brorskap hadde oppfordret til store og landsomfattende protester fredag. I bydelen Nasr samlet flere tusen seg med bilder av demonstranter drept i sammenstøt med landets sikkerhetsstyrker de siste ukene. Men den lave oppslutningen viser at Brorskapet har mistet evnen til massemobilisering, etter at så mange som 2.000 av deres ledende medlemmer har blitt pågrepet de siste ukene.

Tidligere fredag tok egyptisk politi i bruk tåregass mot en mindre gruppe Mursi-tilhengere. Omtrent 35 demonstranter hadde samlet seg ved Sfinx-plassen i Kairo da politiet avfyrte tåregass mot dem for å få dem til å spre seg.

Det var varslet at egyptiske sikkerhetsstyrker ville slå ned på alle protester som «var i strid med loven».

Politiet i Kairo hadde på forhånd sperret av viktige gjennomfartsårer i påvente av demonstrasjoner i etterkant av fredagsbønnen.

Landet har vært preget av opprør og sammenstøt siden militærkuppet mot president Mohamed Mursi 3. juli. Siden sikkerhetsstyrker slo til mot to protestleirer i Kairo 14. august er over 1.000 mennesker blitt drept og flere tusen islamistiske demonstranter pågrepet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere