Lav oppslutning om islamistdemonstrasjoner i Kairo

Kairo (NTB-AFP) Færre enn ventet dukket opp for å demonstrere til støtte for Egypts avsatte president, Mohamed Mursi.

30.08.13 17:11

Det muslimske brorskap hadde oppfordret til store og landsomfattende protester fredag. I bydelen Nasr samlet flere tusen seg med bilder av demonstranter drept i sammenstøt med landets sikkerhetsstyrker de siste ukene. Men den lave oppslutningen viser at Brorskapet har mistet evnen til massemobilisering, etter at så mange som 2.000 av deres ledende medlemmer har blitt pågrepet de siste ukene.

Tidligere fredag tok egyptisk politi i bruk tåregass mot en mindre gruppe Mursi-tilhengere. Omtrent 35 demonstranter hadde samlet seg ved Sfinx-plassen i Kairo da politiet avfyrte tåregass mot dem for å få dem til å spre seg.

Det var varslet at egyptiske sikkerhetsstyrker ville slå ned på alle protester som «var i strid med loven».

Politiet i Kairo hadde på forhånd sperret av viktige gjennomfartsårer i påvente av demonstrasjoner i etterkant av fredagsbønnen.

Landet har vært preget av opprør og sammenstøt siden militærkuppet mot president Mohamed Mursi 3. juli. Siden sikkerhetsstyrker slo til mot to protestleirer i Kairo 14. august er over 1.000 mennesker blitt drept og flere tusen islamistiske demonstranter pågrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.