RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lav strømpris til 2007

Sist oppdatert:
Langsiktige strømkontrakter handles i det nordiske kraftmarkedet til en pris på 18 øre pr. kilowatt-time i 2007
Ifølge forskningsjef Torstein Bye ved Statistisk sentralbyrå signaliserer det at Norge ikke trenger gasskraftverk eller nye kraftutbygginger, melder NTB.

– Selv de mest forurensende gasskraftverkene trenger en pris på 20 øre per kilowattime for å være lønnsomme, sier Bye som mener at vinterens kraftkrise benyttes av interessegrupper for å fremme særinteresser.

Folk må gjerne tegne fastpriskontrakter, men Bye sier videre at man bør vente til situasjonen har normalisert seg fremover mot sommeren.

Samtidig fremhever han at over en lengre periode er mest lønnsomt å holde seg til variabel pris, men da må folk også ha penger i reserve til å betale strømregningene når det inntreffer et tørrår.

Velger man fastpris, er det kraftselskapene som tar risikoen og det tar de seg betalt for.

Politekerne er presset

– Hvis politikerne presses til å subsidiere bygging av gasskraftverk, må alle betale regningen. Tanken bak det nordiske kraftmarkedet er at de som bruker kraft også skal betale for den, sier Bye.

Bye ser ikke noe behov for at myndighetene skal gripe inn i det fungerende kraftmarkedet, men har større tro på at forbrukerne vil få et mer gjennomtenkt forhold til sitt energiforbruk etter denne vinteren, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere