RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lav terskel for ekstremisme på nett

Oslo (NTB): Lærere og ansatte på fritidsklubber opplever stadig at tilsynelatende vanlige ungdommer fra Groruddalen i Oslo plutselig legger ut ekstremistiske bilder og tekst på Facebook.

Det kommer fram i rapporten «Forebygging av kriminalitet på internett», som er utgitt av Redd Barna, Salto og Feltteam Alna, skriver Dagsavisen.

Gjennom tre dialogmøter har ungdom fra Groruddalen i Oslo mellom 12 og 18 år lagt ut om sine nettvaner, mens ansatte i skolen, fritidsklubber, barnevern og politiet har kommet med sine egne observasjoner rundt de unges nettbruk.

Rapporten viser at flere ungdommer har lav terskel for å legge ut aggressive symboler. Statusoppdateringene eller bildedelingen kunne være bilder av personer med tildekket ansikt og maskingevær og et sitat om at vedkommende var villig til å dø for islam.

Kaja Hegg i Redd Barna, som ledet arbeidet med rapporten, sier hun tviler på at ungdommene nødvendigvis står inne for de ekstreme tingene de legger ut, men påpeker at det likevel kan få enorme konsekvenser.

- Statusoppdateringer er åpne og kan ses og plukkes opp av mange, sier Hegg til Dagsavisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere