*Nettavisen* Nyheter.

Lavere høyblokker på Nøstet

Kampen om utbyggingen på Nøstet fortsetter. I dag presenterte utbygger plan om fire høyblokker med bolig og næring, men uten kultur.

26.01.06 14:03

Helt siden forslaget om å bygge på Nøstet så dagens lys, har det møtt motstand. Planen, som på et tidspunkt omfattet inntil 60 meter høye bygg, har nå gått bort fra kulturfokuset og rendyrket kommersielle aspekt som bolig og næring.

Ville ha kultur
I utgangspunktet ønsket utbygger Neumann eiendom å bygge videre på kulturaksen fra USF Verftet til BIT Teatergarasjen, blant annet ved å beholde BIT. Utbygger ønsket i tillegg å bygge ett nytt barneteater.

Ikke overraskende har prosjektet vakt mye oppsikt i Bergen, spesielt blant naboene som i fjor protesterte mot planene. Høybyggene har siden krøpet fra 60 til 40 meter, for så i dag å bli presentert som fire 27 meter høye blokker. Det er innenfor byggereglene i bydelsplanen.

- Trist uten kultur
Disse fire blokkene vil være bygd for bolig og næring, mens kulturen er tatt ut av det nye forslaget.

- Det er tragisk om BIT rives, og ikke minst at det ikke bygges videre på kulturaksen fra USF til BIT. Det er nå min mening, sier byrådsleder Monica Mæland til iBergen.no.

Både den nye planen, og den eldre med kulturtilbud innbakt, vil bli oversendt komite for byutvikling.

Byggeplanene omhandler Nøstegaten 50, 52, 54, 56 og 60.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.