RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavere jobbvekst enn ventet i USA

Sist oppdatert:
Statistikk fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at det ble skapt færre arbeidsplasser utenfor landbrukssektoren i juni enn hva som var ventet.
Det amerikanske arbeidsdepartementet slapp i dag sysselsettingsrapport for juni. Rapporten omhandler alle sektorer utenom landbruk.

Rapporten forteller at det i juni ble skapt 121.000 nye arbeidsplasser utenfor landbrukssektoren, mens det var ventet 185.000 nye arbeidsplasser i følge Bloomberg.

Sysselsettingsrapporten viser også en arbeidsledighetsrate for juni på 4,6 prosent, mens en rate på 4,7 prosent var mediananslaget til 79 analytikere Bloomberg hadde vært i kontakt med. Det betyr at arbeidsledigheten har holdt seg flatt siden forrige måned. I februar i år var ledighetsraten på 4,8 prosent

Analytikere Bloomberg snakket med på forhånd kunne fortelle at sentralbanken i USA ville få økt insentiv til å heve rentene ytterligere dersom nedgangen i arbeidsledigheten fortsetter.

Gjennomsnittlig timelønn steg med 0,5 prosent i juni, mer enn forventningene som var en økning på 0,3 prosent. Timelønnen steg med 0,6 prosent i april, mens den i mai bare steg 0,1 prosent.

Gjennomsnittlig arbeidsuke var ventet å holde seg på 33,8 timer i juni slik tilfellet var i mai. Rapporten viser at fasit ble en gjennomsnittlig arbeidsuke på 33,9 timer. Det er det samme som forrige måned.


Employment report - USA

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere