RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavere ledighet - men mer enn ventet

Sist oppdatert:
Arbeidsdirektør Inger Johanne Stokke kan melde at arbeidsledigheten synker for tredje måned på rad. Les hvordan situasjonen er i arbeidsmarkedet
I dag kom Aetat med tall over registrerte arbeidsledige per januar måned. For måneden sank antall helt arbeidsledige, og deltakere på ordinære tiltak, med 1.100 personer.

Dermed var 96.700 registrert arbeidsledige, noe som representerer en andel på 4,1 prosent av arbeidsstokken. Det var på forhånd ventet en arbeidsledighet på 4 prosent.

– Nedgangen forsterker inntrykket av at arbeidsmarkedet er i bedring, selv om det går langsomt. Særlig i bygg og anlegg, industrien og blant ingeniører synker nå ledigheten, mens den fortsatt øker blant helse- og omsorgsarbeidere, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke i en melding fra Aetat.

Det er særlig den positive utviklingen innen yrkesgruppene industriarbeid og bygge- og anleggsarbeid som nå fører til at ledigheten synker. Også blant arbeidssøkere med høyere teknisk utdanning og innen IKT-relaterte yrker har ledigheten gått ned.

Men innen helse- og omsorgsyrkene øker arbeidsledigheten. Dette gjelder i første rekke yrker som omsorgsarbeidere og hjelpepleiere, sosionomer og barnevernspedagoger, og blant sykepleiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere