*Nettavisen* Nyheter.

Lavkarbodiett og isbergsalat er ut

SPINAT er bra for neglene. Foto: (Foto: Crestock)

Sjekk hva du heller bør spise.

(SIDE2): Se hvilke matvarer som er in i 2013.

Sats på naturlige ingredienser
Mat og mote er faktisk ikke så langt unna hverandre. Trenddietter og nye matvarer er med på å dominere kostholdsvaner - en sesong er det å spise sushi kult, neste år skal man lage kjøttkakemiddag fra bunnen av.

Ifølge Huffington Post vil det kommende året ha fokus på blant annet naturlig mat og at folk må slutte å være redde for karbohydrater.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ut med isbergsalat
In med grønnkål

Joda, isbergsalat er sunt, men grønnkål skal inneholde enda mer av viktige mikronæringsstoffer som blant annet A-vitamin, K-vitamin, C-vitamin og kalsium. I tillegg er grønnsaken kalorifattig, men rik på fiber.

Ut med søtningsmidler
In med honning

De inneholder kanskje 0 kalorier, men for mange kan søtningsstoffer trigge søtsuget og dermed gjøre at man allikevel øker det totale matinntaket. På lang sikt kan dette føre til at man går opp i vekt. Velg heller honning som blir fremstilt gjennom naturens egne premisser.
I tillegg får du i deg flere antioksidanter som kan være med på å redusere risikoen for å utvikle kreft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ut med lavkarbodietter
In med fiber

Det har vært mange debatter om «lavkarbo»-begrepet de siste årene. Enten om du spiser lite eller mye karbohydrater bør du uansett velge «de riktige karbohydratene». Dette er matvarer som for eksempel fullkornsprodukter, frukt og grønt, og grove brød- og kornvarer.

Her får du i deg sunne næringsstoffer i tillegg til at det er lettere å få i seg mer fiber som kan gi det en økt metthetsfølelse og bedre fordøyelse.

Ut med bearbeidet godteri
In med naturlig snacks

Det er på tide å tenke over hva du faktisk spiser. For at kroppen skal fungere optimalt bør du velge minst mulig av bearbeide produkter, men heller satse på naturlige ingredienser.

Hvis du leser næringsdeklarasjonen på en matvare og du ikke klarer å uttale det som står, ja da bør du velge noe annet. Gi kroppen din det den er laget for!

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag