*Nettavisen* Nyheter.

Lavpris-selskaper på vei

Fra 3. april i år starter svenske FlyNordic direkterute mellom Flesland og Stockholm. Flere av de store lavprisselskapene i Europa vil fly til Flesland.

Ifølge Bergens Tidende er det spesielt de britiske lavprisselskapene som ønsker å fly til og fra Bergen.

- Vi har nå regelmessig kontakt med store flyselskaper som Ryanair, EasyJet og Jet 2, og møter stor velvilje og interesse. Senest for fire uker siden var jeg i Dublin for å møte ledelsen i Ryanair. Jeg har stor tro på at vi skal få til slike lavprisruter. Det er ikke spørsmål om, men når dette vil skje, sier lufthavnsjef Dag Jarle Aksnes i Avinor på Flesland til BT.

Et av de store problemene er imidlertid at det er for dyrt for lavprisselskapene å satse på Flesland. Markedsrådet for Flesland, med Svein Anders Dahl i spissen, leder nå arbeidet med å lage et fond som skal hjelpe flyselskapene.

- Vi må komme lavprisselskapene i møte på avgiftssiden på et eller annet vis. I dag er det for kostbart for de store lavprisselskapene å satse på Flesland, der avgiftsnivået er mer enn dobbelt så stort som det mange flyplasser ute i Europa opererer med for å trekke til seg lavprisselskapene, sier Dahl.

FlyNordic satser den første måneden på fire ukentlige avganger direkte fra Bergen til Stockholm, mens selskapet fra mai og ut september skal fly daglig, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag