Den lille lavpriskjeden har 24 ansatte fordelt på sine fire forretninger i Tønsberg, Horten, Sandefjord og Larvik. Men nå er det slutt og de ansatte må finne seg noe annet å gjøre. De senere år har de også måttet stenge utsalgene sine i Drammen og Holmestrand grunnet sviktende omsetning.

Dags Marked har drevet med salg av hagemøbler, høytidspynt, lamper, interiørartikler, kjøkkenutstyr og mye mye mer.

– Veldig trist

Styreleder Tom Dag Hanssen og hans bror og medaksjonær Arve Dag Hanssen, sier til avisen Øyene at de tok det tunge valget om å legge ned forrige uke.

– Det er veldig trist. Dette er livsverket vårt. Vårt hovedfokus nå er å ta vare på de ansatte og avvikle driften på en kontrollert og god måte overfor alle våre samarbeidspartnere, sier Tom Dag Hanssen til avisen.

– Ikke vanlige folks tur

Han forteller at de etter en kraftig snuoperasjon kom seg gjennom pandemien, men at det på nyåret i år var bråstopp. Grunnen tror han er økte levekostnader og høye strømpriser.

– Vi har hatt en dobling i strømregningen i butikken hittil i år. Dessuten merker alle at det er blitt dyrere å leve. Strøm, drivstoff, renter, mat – alt er blitt dyrere. Da kjøper ikke folk så mye til hus og hjem lenger. Vi opererer i lavprismarkedet og er en butikk for vanlige folk, men det er ikke vanlige folks tur, sier han til avisen.

Klandrer regjeringen

Tom Dag sier til avisen Øyene at politikerne – og regjeringen – har ansvaret fro at de ikke fikk det til å gå rundt.

– Vi kan ikke se at regjeringen innser alvoret i situasjonen. Vi er langt fra de eneste i butikknæringen eller i industrien som sliter. For vår del kunne vi ikke sitte og se på at utgiftene ville øke ytterligere utover vinteren og tapene bli store. Med strømregninger som sannsynligvis ville nærme seg en halv million i måneden til vinteren, kunne vi ikke lykkes. Da var det riktig heller å avvikle nå, sier han til avisen.