RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavpriskonge på vei til Oslo Børs

Sist oppdatert:
Stelios Haji-Ioannou, som står bak lavprisselskapet EasyJets, lokker nå norske investorer med lavpris-cruise og vil på Oslo Børs.
Den kjente gresk-britiske shippinginvestoren Stelios Haji-Ioannou satser i Norge. Sammen med de to norske meglerhusene Pareto Securities og Ness, Risan & Partners (NRP) presenterte han mandag satsningen Easy Cruise til norske investorer.

I morgen og resten av uken skal selskapet presenteres til investorer i London. De to norske meglerhusene samarbeider med det amerikanske meglerhuset Jefferyes for å hente inn penger.

Planen er å hente inn 42 millioner euro som skal gå til å ekspandere rederiet. Selskapet ble lansert for to år siden, og har siden det vært en fortsettelse av easy-konseptet som Stelios har stått bak. Det mest kjente av disse er easyJet, som er en av Europas ledende lavpris-flyselskap.

Billge cruise

Selskapet ønsker å tilby feriecruise til reisende i alderen fra 20 til 40 år. I sommer ble det første skipet satt i drift, da med den franske og italienske riviera som område. Til vintereseongen i 2006/2007 er planen å drive dette skipet til de karibiske øyer. Selskapet har også et tilknyttet skip på franchise-basis i Nederland.

Hele grunnlaget er at det skal være billig og fleksibelt. Man skal kunne gå på og av i enhver havn, dersom man holder seg om bord i minst to døgn.

Bygger nye skip

Stelios vil ikke fortelle all verden fra sitt møte med investorer i Oslo mandag, men forteller at de har planer om å liste selskapet på unotert-listen. Etter hvert kan det også være aktuelt med å liste selskapets aksjer på Oslo Børs, men per i dag er dette for tidlig.
Pengene som skal hentes vil finansiere byggingen av mellom to til fire nye cruise-skip. Disse skal ifølge Stelios bygges i Hellas.

Men hvorfor gå til Norge etter penger?

- Dette blir som prosjektfinansiering. Det ligner en del på hva riggselskapene har gjort. Jeg tror de norske investorene er kjent med shipping-sektoren, og kjent med å finansiere prosjekter som ikke enda er bygget, sier den greks britiske investoren i en kort kommentar til NA24.

Han forteller videre at selskapet skal presenteres i London resten av uken, og resultatet vil bli kjent en gang neste uke.

- So far, so god, sier Haji-Ioannou om mottakelsen blant investorer så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere