Lavrov: - Vanskelig arbeid for Syria-konferanse

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Russland er fast bestemt på å bidra til at det blir holdt en fredskonferanse for Syria. Men andre land gjør arbeidet for en slik konferanse vanskelig, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Arbeidet forsinkes fordi disse landene stiller forhåndsbetingelser, sa Lavrov fredag. Den russiske utenriksministeren skal i neste uke møte sin amerikanske kollega John Kerry for å drøfte planene om en fredskonferanse.

Lavrov sa også at leveranser av våpen til opposisjonen mot Bashar al-Assads regime «står i strid med grunntanken bak fredskonferansen». Russland har ført forberedende samtaler med FN og USA om konferansen, som etter planen skal holdes i Genève.

- Opposisjonen, som støttes av vestlige land, truer med å utebli fra konferansen. De har sagt at de ikke vil komme så lenge regimet i Damaskus nekter å kapitulere, sa Lavrov etter et møte med Marokkos utenriksminister fredag.

Mens tautrekkingen om fredskonferansen fortsetter, meldes det om nye kamper i Syria. Opprørere som har rykket fram fra grenseområdene mot Jordan, har erobret en viktig stilling fra regjeringsstyrkene nær byen Deraa sør i landet, sier talsmenn for opposisjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.