– Dersom USA og Nato virkelig er interessert i å løse Ukraina-krisen, så bør de først og fremst slutte å forsyne regimet i Kyiv med våpen og ammunisjon, sier Lavrov i et intervju med det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

- Nå er vi vitne til manifestasjonen av klassisk dobbeltmoral og hykleri av det vestlige establissementet. Når de offentlig uttrykker støtte til Kyiv-regimet, gjør Nato-landene alt for å forhindre fullføringen av operasjonen, sier han videre, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Håndterer «fiendtlige tiltak»

Det russiske nyhetsbyrået Tass er underlagt Kreml, og har siden starten av Russlands invasjon av Ukraina 24. februar i år, omtalt invasjonen som en «spesialoperasjon».

Den russiske utenriksministeren hevder at Russlands «spesialoperasjoner» går helt etter planen i Ukraina, og han sier også at Moskva er i stand til å justere økonomien for å kunne møte eventuelle «fiendtlige tiltak» fra Vestens side.

Siste nytt om Ukraina-krigen her

Russland vil ifølge Lavrov ta gradvis farvel med amerikanske dollar og bli mindre avhengige av import, og vil også satse mer på teknologisk uavhengighet, sier han.

- Reell fare for atomkrig

Det ferske intervjuet med det kinesiske nyhetsbyrået kommer kun noen dager etter at Lavrov snakket med russisk TV. Da skyldte han på at flere vestlige land hisser opp stemningen, og at konsekvensene av det kan bli svært dramatiske.

Les også: Sergej Lavrov kom med oppsiktsvekkende Polen-påstand: - En virkelighet som ikke er der

- Dette er vår prinsipielle posisjon. Jeg vil ikke at risikoen skal blåses opp kunstig, men det er mange som vil det. Faren for atomkrig er alvorlig, den er reell og den kan ikke undervurderes, sa Lavrov i intervjuet med TV-kanalen Kanal 1, ifølge Tass.