*Nettavisen* Nyheter.

Lavrov holder fast på Ukraina-avtale fra februar

Moskva (NTB-Reuters): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov holder fast på at avtalen som partene i Ukraina ble enige om 21. februar, må være utgangspunkt for en eventuell løsning på krisen.

05.03.14 07:45

Lavrov møtte tirsdag EUs utenrikssjef Catherine Ashton og ga da beskjed om at Russland fortsatt mener at det er denne avtalen som må gjelde for å få til en stabilisering av situasjonen i landet, ifølge russisk UD.

Ashton og en rekke av EUs utenriksministre, blant annet danske Martin Lidegaard og svenske Carl Bildt, er onsdag ventet til Kiev. Samtidig er det varslet et møte mellom Russland og NATO.

Avtalen som Lavrov viser til, ble framforhandlet ved hjelp av EU. Tre av EUs utenriksministre, den tyske, franske og britiske, var til stede under samtalene mellom daværende president Viktor Janukovitsj og opposisjonslederne, som nå har overtatt makten i landet.

Avtalen ble få timer senere forkastet av demonstrantene på Uavhengighetsplassen i Kiev, noe som førte til at også opposisjonslederne tok avstand fra den. Mens demonstrantene marsjerte mot nasjonalforsamlingen, vendte en rekke av Janukovitsjs allierte ham ryggen slik at nasjonalforsamlingen kunne gjøre en rekke vedtak som gikk langt lengre enn avtalen. Blant annet ble Janukovitsj og flere andre sentrale ledere avsatt og valget på ny nasjonalforsamling og president fremskyndet til mai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag