Lavrov og Fabius forsøker å bygge bru over Syria-splid

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og hans franske motpart Laurent Fabius er enige om at konflikten i Syria må få en politisk løsning. Men hvilke metoder som må brukes for å komme dit, har de ulike meninger om.

Lavrov og Fabius møttes tirsdag til samtaler i Moskva. Målet var å bygge bru over uenigheten om Syria, men de to er fortsatt uenige i vesentlige spørsmål, blant annet om hvem som sto bak det kjemiske angrepet 21. august.

- Det er gode grunner til å tro at det kjemiske angrepet var en provokasjon, sa Lavrov. Han fastholdt at FNs våpeninspektører kun har fastslått at det ble gjennomført et angrep med saringass, samtidig som de ikke har sagt noe om hvordan rakettene som ble brukt er produsert.

- Sannheten må fastslås, og dette vil være en test for framtiden til FNs sikkerhetsråd, sa Lavrov da han holdt pressekonferanse med Fabius.

Fabius fastholdt på sin side at rapporten fra våpeninspektørene ikke etterlater noen tvil om at det var Assad-regimet som sto bak angrepet.

- Når du ser på mengden saringass som ble brukt, retningen på angrepet og teknikkene som ble brukt, synes det ingen tvil om at Assad-regimet står bak det, sa han. Han forsøkte også å bygge opp Frankrikes troverdighet ved å vise til at landet ikke ble med på krigen i Irak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.