Gå til sidens hovedinnhold

Lavrov til drøfting av atomstrid i Genève

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiser til Sveits for å delta i samtalene om Irans atomprogram. Lavrov skal kanskje også møte FNs spesialutsending til Syria Lakhdar Brahimi.

Lavrov skulle fredag dra til Genève, der samtalene om iranernes kjernefysiske virksomhet pågår, opplyste et ikke navngitt medlem av hans delegasjon. Mandag skal amerikanske og russiske diplomater møtes i byen for å drøfte en mulig fredskonferanse for Syria.

- Sjefen for utenriksdepartementet reiser til Genève for å delta i sekslandssamtalene om det iranske atomprogrammet. Det er mulig han også skal treffe FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria Lakhdar Brahimi, sa den russiske tjenestemannen.

Iranske forhandlere sa fredag at det er gjort framskritt i de langvarige atomforhandlingene, og at en avtale snart kan være klar til undertegning.

- Det er grunn til optimisme, mente Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif.

Så sent som dagen før sa iranske talsmenn at forhandlingene sto i stampe. Iran hevder at landets atomprogram er av rent fredelig natur og skal bidra til å sikre landet forsyning av strøm, men vestlige land mistenker regjeringen i Teheran for å forsøke å skaffe seg atomvåpen. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?