Lavtrykk på vei med mye nedbør - venter vanskelige kjøreforhold

Et lavtrykk er på vei mot Sør-Norge og vil blant annet gi mye nedbør i Agder det neste døgnet. Meteorologene vet ikke sikkert om nedbøren kommer som regn, sludd eller snø.

Et lavtrykk er på vei mot Sør-Norge og vil blant annet gi mye nedbør i Agder det neste døgnet. Meteorologene vet ikke sikkert om nedbøren kommer som regn, sludd eller snø. Foto: (Meteorologisk institutt)

Agder-fylkene, Telemark og Østlandet kan vente seg masse nedbør det neste døgnet - noen steder varsles opp mot 50 centimeter snø.

12.03.19 14:39

OSLO (Nettavisen): Et lavtrykk er tirsdag på vei mot Sør-Norge. Meteorologisk institutt venter vanskelige kjøreforhold. På Vestlandet ventes kraftig vind.

- Nedbøren som følger med lavtrykket har allerede ankommet Sørlandet, der det er en del regn og sludd, og snø i indre strøk, skriver meteorologene på Twitter.

Det neste døgnet ventes det mye snø i Agder.

- Det er vanskelig å si sikkert hvor nedbøren kommer som regn, sludd eller snø, men der det legger seg snø på bakken vil det raskt bli vanskelige kjøreforhold, advarer meteorologene. De råder bilistene til å beregne god tid til transport og kjøring.

50 cm snø i Agder-fylkene

Nedbørsprognosene fra Meteorologisk institutt forteller om 30-50 millimeter nedbør som regn og sludd i Agder-fylkene. Områder som Byglandsfjord, Sirdal, Arendal, Egersund og Kristiansand kan vente seg de kraftigste konsentrasjonene. Men der det kommer snø, kan mengdene bli opp mot 50 centimeter.

- Ja, vi kan få opp mot 50 centimeter snø, bekrefter statsmeteorolog Håvard Thorset til Nettavisen tirsdag.

Han forteller at lavtrykket allerede gjør seg gjeldende på Sørlandet og vil treffe Vestlandet med full kraft onsdag.

Fra tirsdag ettermiddag til onsdag morges ventes mye nedbør, blant annet over Østlandet og Telemark. Foto: (Meteorologisk institutt)

Fra tirsdag ettermiddag til onsdag morgen ventes det også mye nedbør på Østlandet og i Telemark. Også her er meteorologene usikre på om nedbøren kommer som regn, sludd eller snø.

Farevarsel for vind

I Nordland kan de nyte godvær tirsdag. Fra tirsdag kveld ventes det sterk vind sør for Bodø. Det er sendt ut farevarsel på gult nivå. Det ventes kraftige vindkast på mellom 27-35 m/s. Vinden skal minke onsdag ettermiddag, ifølge meteorologene.

Det blir litt stigende temperaturer i Sør-Norge resten av uka, med plussgrader de fleste steder i lavlandet.

- Men det er ingen vårvarme i vente. I høyden blir nok nysnøen liggende en stund, ifølge Meteorologisk institutt.

Se alle farevarslene på yr.no

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.