RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LDO ber regjeringen trekke pappaperm-forslag

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) ber Solveig Horne (Frp) droppe forslaget om å la fedre overføre mer av foreldrekvoten til mor.

– Regjeringens forslag vil gjøre pappaukene om til mammauker igjen. Presset på far om at han ikke skal ta ut sine uker i pappaperm er allerede stort, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har foreslått en ny, utvidet unntaksordning for fedrekvoten og mødrekvoten i foreldrepengeordningen. LDO tror konsekvensen vil bli at mødres tilknytning til arbeidslivet svekkes, mens det blir vanskelig for fedre å bli hjemme med barna.

– Fedrekvoten gjør arbeidslivet mer likestilt. Når både mor og far kan kreve å være hjemme, blir mor mindre utsatt for diskriminering på jobb, og far kan velge barnetid framfor overtid, sier Ørstavik.

I sin høringsuttalelse til Barne-, likestillings- og diskrimineringsdepartementet ber LDO om at forslaget trekkes, med unntak av to forslag om fengselsstraff og amming. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere