*Nettavisen* Nyheter.

Le deg slank

Foto: Shutterstock

Vil du bli kvitt julekiloene? Da bør du finne på noe morsomt.

13.01.09 09:25

(SIDE2:) Lei av å løfte vekter? En ny undersøkelse hevder at en time med latter kan brenne like mange kalorier som 30 minutters vektløfting.

Bra for hjertet og magemusklene
Hvis du ler i til sammen en time hver dag i et år, kan du dermed gå ned en hel klesstørrelse, skriver Daily Mail. Dette krever imidlertid at du ler ordentlig. Det er ikke nok med litt fliring ved middagsbordet.

Det er flere grunner til at latter er slankende. Blant annet fører latteren til at hjertet slår fortere og at blodstrømmen i kroppen forbedres. Latter øker også nivået av hormonene endorfiner, som gjør at du føler deg bra, og reduserer stress.

Når du ler, rister brystet automatisk, og dette gjør at underlivsmusklene må jobbe hardt for å følge etter, slik at magemusklene får trent. Det er derfor du kan føle deg støl i magen etter en lang latterkrampe.

I tillegg krever latter bruk av minst 15 ansiktsmuskler, og dette gjør dem smidige og får huden til å gløde.

Gå ned to kilo med «Friends»
Studien er utført av forsker Helen Pilcher, som også er komiker. Resultatet viser at en time med sterk latter kan brenne bort 100 kalorier.

- Vi anbefaler deg ikke å se komiserier 24 timer om dagen, men å le vekk ekstra julevekt er en flott måte å holde seg i form, sier hun til Daily Mail.

Hun påpeker at du må unngå fristelsen å spise sjokolade eller noe annet usunt mens du ler.

Klarer du ikke å le så lenge hver dag, er slaget likevel ikke tapt. Studien viser også at en halvtimes lang komiserie, av typen «Friends» og «Seinfeld», hver dag, kan føre til at du går ned omtrent 2,3 kilo i året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.