PARIS (NETTAVISEN): - Norge er ikke medlem av EU av gode grunner, det skjønner vi godt, sier Gerolf Annemans til Nettavisen.

Se intervjuet her:

Les mer: Her erkjenner hun neder­laget: –⁠ Fordi hun må opp på hesten igjen med en gang

Annemans representerer det belgiske høyreradikale partiet Vlaams Belang ("Flamsk interesse").

Til Nettavisen sier han blant annet at han og andre EU-motstandere brukte Norge som et eksempel da Storbritannia forlot EU. Mange mente at brexit ville ramme den britiske økonomien hardt, men Annemans sier han og andre EU-skeptikere viste til Norges suksess med å stå utenfor.

Les mer: Europa puster ut: - Kan regne med Frankrike i fem år til

- Man kan samarbeide med europeiske land uten å være medlem i EU. Det er mer eller mindre budskapet vårt, sier Annemans.

Like etter intervjuet med Nettavisen kom valgdagsmålingene fra Frankrike. De første tallene ga en seier på over 58 prosent til sittende president Emmanuel Macron og like etterpå gikk Le Pen på talestolen og innrømte nederlaget.

Til Nettavisen sier Eva Joly at hun er lettet over valgresultatet i Frankrike, men bekymret for utviklingen i landet.

- Jeg håper virkelig Macron skifter retning og fokuserer på kjøpekraften til franskmennene, sier Joly til Nettavisen.

Les mer: Eva Joly om Marine Le Pen: - Hun står i takknemlighetsgjeld til Putin

Også Francois Lenormand har møtt opp på valgvaken til Le Pen. Han mener Le Pen forstår problemene til vanlige folk i Frankrike. Han er langt fra fornøyd med Macrons innsats i embetet de siste fem årene.

- Jeg mener han har håndter koronakrisen på en dårlig måte, sier Lenormand til Nettavisen.

– Det er en oppsiktsvekkende stor seier, sier professor Raino Malnes til NTB om de foreløpige resultatene fra presidentvalget i Frankrike.

De viser at sittende president Emmanuel Macron ligger an til å få 58,2 prosent av stemmene, mot 41,8 prosent til motkandidat Marine Le Pen.