RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledende narkobaron drept i Mexico

Sist oppdatert:
Guadalajara (NTB-Reuters-AFP): En av de viktigste narkotikabaronene i Mexico, Ignacio Coronel Villareal, ble torsdag drept i en skuddveksling med mexicanske militære.

Slaget mot narkokartellene er årets første betydelige seier i år for president Felipe Calderón og hans krig mot narkotikakartellene.

Coronel, som går under navnet Nacho, var en av toppsjefene i Sinaloa-kartellet som ledes av Joaquín Guzmán, populært kalt El Chapo (den kortvokste). Han ble kalt iskongen på grunn av sin enorme handel med metamfetamin.

Coronel var etterlyst i Mexico og siktet i Texas for innførsel av tonnevis av narkotika til USA og Europa siden 90-tallet. USA utlovet en belønning på 5 millioner dollar til den som bidro til at han ble tatt.

Avisa Reforma skriver at Coronel ble drept av militære da han motsatte seg å bli arrestert under et raid i den velstående bydelen Zapopán i Guadalajara. De militære bekreftet på en pressekonferanse at Coronel er død.

Den blodige krigen mellom narkokartellene og mot mexicanske myndigheter har kostet 26.000 mennesker livet i Mexico siden 2006. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere