Gå til sidens hovedinnhold

Ledende syrisk talsmann har hoppet av

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Det syriske utenriksdepartementets talsmann Jihad Makdissi har hoppet av, sier en diplomat i Midtøsten. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er Makdissi på vei til London.

Makdissi gikk av mandag. Den libanesiske fjernsynskanalen al-Manar meldte at han hadde fått sparken fordi han hadde kommet med uttalelser som ikke var i samsvar med Damaskus-regjeringens offisielle standpunkter.

Ifølge Rami Abdel Rahman ved Syrian Observatory for Human Rights' hovedkvarter i London ble Makdissi utsatt for sterkt press. Dette presset kom fra kretser ved presidentpalasset i Damaskus, men ikke fra president Bashar al-Assad selv, sa Rahman mandag.

FN trekker nå mange av sine folk i Syria ut av landet. FN-ansatte som ikke arbeider med livsviktige oppgaver, hentes ut som følge av at sikkerhetssituasjonen har forverret seg, sa en talsmann for FNs kontor for koordinering av nødhjelp (OCHA) mandag.

En firedel av de rundt 100 FN-ansatte som befinner seg i hovedstaden Damaskus, kan komme til å reise i løpet av denne uken. Det kan også bli aktuelt å evakuere folk fra Aleppo, som er Syrias største by og viktigste økonomiske senter, ble det sagt. (©NTB)

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter