*Nettavisen* Nyheter.

Leder av psykiatrisk gruppe i DRK tar selvkritikk

Trondheim (NTB): Leder av psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon (DRK), Karl Heinrik Melle, erkjenner at de kunne vært mer presise og informert retten bedre om manglene i den første sakkyndigrapporten om Anders Behring Breivik.

- Vi kunne opplyst retten bedre. Vi har fått med oss kritikken, og tar den med oss videre, sier Melle til Adresseavisen.

Psykiatrisk gruppe har kvalitetssikret begge sakkyndige rapportene i terrorsaken.

Kommisjonen skal gjøre retten oppmerksom på «vesentlige mangler». De hadde ingen vesentlige bemerkninger til den første rapporten, som fant Breivik utilregnelig. Men under Melles fem timer lange forklaring i Oslo tingrett i juni, kom det fram at psykiatrisk gruppe hadde innvendinger til den første rapporten, men at de ikke anså bemerkningene som vesentlig.

- Det er to ting som peker seg ut, sier Karl Heinrik Melle om dommen.

- Jeg ser at vi må jobbe internt med måten vi uttaler oss på. Den tradisjonelle måten vi formulerer våre svar på ble ikke oppfattet entydig av retten. Det andre er rettens alvorlige kritikk mot psykiatrisk gruppe om hva som vurderes som vesentlige mangler. Her må vi jobbe med grenseoppdragning: Hvor går grensen for en vesentlig mangel som retten må opplyses om, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.