Gå til sidens hovedinnhold

Leder for Spesialenheten Jan Egil Presthus er død

Døde brått av hjertestans mandag, 59 år gammel.

- Det er med sorg vi meddeler at vår leder, Jan Egil Presthus, døde brått i går kveld av hjertestans. Vi ber om ro til å håndtere og bearbeide dette internt i organisasjonen og til å støtte hans nærmeste familie, skriver Spesialenheten i en pressemelding på deres egen nettside.

Han ble 59 år gammel.

Aktor i Eirik Jensen-saken

Presthus ble ansatt som sjef for Spesialenheten i 2005. 59-åringen var også aktor i Eirik Jensen-saken som skulle starte opp igjen 14. januar.

Han var aktor i Eirik Jensen-saken som skulle starte opp igjen etter jul 14. januar, og det er foreløpig ikke klart om dødsfallet vil få følger for oppstartsdatoen.

- Det er foreløpig for tidlig å si om det vil få konsekvenser for oppstarten. Lagmannsretten holder tett kontakt med partene, og vil varsle eventuelle endringer, skriver rådgiver Kristine Bielke Djupvik i en mail til Nettavisen.

Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, skriver i en SMS til NTB at han foreløpig ikke vet noe om hvilke konsekvenser dødsfallet vil få for saken, men at det nå er underordnet sorgen.

- Dette var veldig trist. Presthus var en mann med stor integritet og en lun fremtoning. En behagelig motpart å arbeide med i retten, skriver Elden.

Solid arbeidserfaring

Han har tidligere arbeidserfaring fra Justisdepartementet, Utlendingsdirektoratet og som politijurist og kriminalsjef ved Asker og Bærum politidistrikt. Presthus har også vært rådmann i Tynset kommune.

Spesialenheten informerer videre om at de ikke ønsker å komme med ytterligere kommentarer på dette tidspunktet.

Kommentarer til denne saken