RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledighetsveksten dabbet av i mai

Sist oppdatert:
Den underliggende trenden i sysselsettingen var fortsatt svak i mai, men utviklingen var ikke så dårlig som markedet hadde ventet
Ved utgangen av mai var det registrert totalt 87.200 helt ledige arbeidssøkere, noe som utgjør 3,7 prosent av arbeidsstyrken, melder Aetat.

Ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået Reuters ventet makroøkonomene i snitt en ledighet på 3,9 prosent.

- Arbeidsledigheten fortsatte å øke i mai, men økningen er litt mindre enn i de foregående månedene. Justert for vanlige sesongvariasjoner har ledigheten den siste måneden økt med 1.600 personer. Dette betyr at det har vært en ytterligere forverring på arbeidsmarkedet i mai, skriver Aetat.

Arbeidsledigheten har de siste månedene økt i alle fylker. Problemer innen industrien har medført sterk vekst i ledigheten langs kysten i Sør-Norge. Finnmark har den høyeste ledigheten i forhold til arbeidsstyrken med 5,6 prosent. Den laveste ledigheten har Sogn og Fjordane og Akershus med henholdsvis 2,6 og 2,7 prosent.

Ledigheten øker i alle yrkesgrupper. Den siste måneden har veksten vært spesielt stor i bygg og anlegg. Det er stor økning blant rørleggere, elektrikere, tømrere, snekkere, anleggsmaskinførere m.m. Ledighetsveksten er også høy innenfor industriarbeid, IKT-relaterte yrker og blant sivilingeniører og arkitekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere