Lege (60) frikjent for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt (39)

Statsadvokat Andreas Schei (til venstre) er aktor i saken, mens advokat Arild Holden er den tidligere legens forsvarer. Her er de to fotografert under tingrettsbehandlingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsadvokat Andreas Schei (til venstre) er aktor i saken, mens advokat Arild Holden er den tidligere legens forsvarer. Her er de to fotografert under tingrettsbehandlingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Den 60 år gamle legen ble under dissens i Borgarting lagmannsrett frifunnet for uaktsomt drap på sin samboer Anne Linell Sundt.

26.03.19 13:36

Saken oppdateres.

Det melder VG.

Avisen skriver videre at legen imidlertid ble dømt til tre års fengsel for brudd på helsepersonellovens bestemmelse om krav til forsvarlig yrkesutøvelse og flere andre forhold.

I tingretten ble legen dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han ble også dømt for brudd på helsepersonelloven, dokumentfalsk og forsøk på grovt bedrageri.

Han erkjente i tingretten skyld i dokumentfalsk, men avviste at han handlinger på noen som helst måte kunne ha vært medvirkende til at kvinnen døde. Han nektet også straffskyld for forsøk på grovt bedrageri.

Alle unntatt fagdommeren mente den 60 år gamle mannen måtte holdes ansvarlig for samboerens død.

– Dommen er feil, og vil bli anket. Fagdommeren har gitt oss medhold, og vi ser fram til behandling i lagmannsretten, uttalte legen etter dommen i tingretten til VG.

I lagmannsretten har nå legen altså blitt frikjent for uaktsomt drap, men dømt for brudd på helsepersonellovens bestemmelse om krav til forsvarlig yrkesutøvelse.

Det var i 2014 legen fant Anne Linell Sundt (39) død i stua i parets felles hjem på Bygdøy. Obduksjonsrapporten slo fast at hun døde etter å ha tatt en overdose sterke, vanedannende medikamenter.

Politiet og påtalemyndigheten mener legen var sterkt å bebreide for å ha skrevet ut og gitt samboeren stadig økende mengde slike preparater, og at kvinnen i praksis ble medisinert i hjel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.