Gå til sidens hovedinnhold

Lege fillerister president Donald Trump: - Dette er galskap

Lege fillerister presidenten etter overraskelsestur. Nå slår presidenten tilbake.

NEW YORK (Nettavisen): I en ny video fra sykehuset sent søndag kveld avslørte USAs president at han planla noe helt spesielt. Se videoen øverst i saken.

Kort tid senere viste det seg at overraskelsen var at presidenten tok seg en runde ut for å hilse på tilhengere som har samlet seg utenfor.

Les også: En av fem vil nekte å ta koronavaksinen når den kommer

Kjørte rundt i SUV

Trump ble observert i en av Det hvite hus' pansrede SUV-er mens han ikledd munnbind hilste tilhengerne.

Det var først uklart hvor han var på vei – om han var utskrevet etter koronabehandlingen og skulle hjem til Det hvite hus, eller om det bare var en liten tur ut.

Tidligere varslet Trump på en Twitter-video at han skulle gjennomføre et overraskelsesbesøk, men uten å varsle pressen. Etter kjæreturen returnerte Trump til sykehuset.

– Vi skal avlegge et lite besøk hos de fantastiske patriotene som vi har her ute på gata, sa han på videoen.

På en video som er lagt ut av en CNN-journalist, ser man presidenten som vinker til en gruppe jublende tilhengere som har holdt til utenfor sykehuset siden han ble innlagt fredag.

På Twitter-videoen han selv sendte ut, sa han også at han har lært mye om koronaviruset på sykehuset.

Les også: Ny vaksinekandidat overrasker: Full Trump-jubel

Lege: - Dette er galskap

Nå får Trump kritikk for kjøreturen av legen James P. Phillips, som jobber ved Walter Reed.

- Presidentens SUV er ikke bare skuddsikker, men den er hermetisk forseglet mot kjemisk angrep. Risikoen for COVID19-overføring inne i bilen er så høy som den kan få blitt bortsett fra under medisinske prosedyrer. Uansvarligheten er forbløffende. Tankene mine går til Secret Service som blir tvunget til å spille dette spillet, skriver legen James P. Phillips på Twitter.

- Hver eneste person i kjøretøyet under denne fullstendig unødvendige «kjøreturen» til presidenten, må nå settes i karantene i 14 dager. De kan bli syke. De kan dø. For et politisk teater. De blir befalt av Trump om å sette livene sine i fare for et teater. Dette er galskap, skriver legen.

Noen Secret Service-agenter har sagt at de er bekymret over den mangelfulle og likegyldige holdningen til munnbind og sosial distansering i Det hvite hus, men at det er lite de kan gjøre med det.

I en Twitter-melding mandag kveld, slår Trump nå tilbake mot de som har kritisert ham for kjøreturen.

- Det rapporteres at media er opprørt fordi jeg satte meg i et sikkert kjøretøy for å si takk til de mange fans og støttespillere som sto utenfor sykehuset i mange timer, og til og med dager, for å gi respekt for presidenten sin. Hvis jeg ikke gjorde det, ville media sagt UHØFLIG !!! skriver presidenten på Twitter.

– I god bedring

Det er ennå ikke klart når Trump kan utskrives fra Walter Reed-sykehuset utenfor Washington, men legene sa søndag at tilstanden hans har bedret seg, og at han kanskje mandag kan reise tilbake til Det hvite hus, som har alt det medisinske utstyret han trenger.

– Presidentens tilstand har fortsatt å bedre seg. Som med alle sykdommer, er det ofte opp og ned, sa hans lege Sean Conley.

Bare noen timer tidligere hadde Trumps leger fortalt at oksygenmetningen i blodet hans hadde falt brått to ganger de siste dagene, og at de ga ham en steroid-behandling som normalt bare anbefales for svært syke pasienter.

Conley sa at oksygenmetningen, som normalt skal ligge mellom 95 og 100 prosent, var nede i 93 prosent samtidig som han hadde høy feber, én gang fredag, og én gang til lørdag.

Legene ville ikke si noe om hvorvidt det er observert tegn til lungebetennelse eller andre skader i lungene.

Les også

Dette oralsexbildet trekkes frem som et tegn på hva som er galt i bydelen akkurat nå

Troverdighetsproblem

Conleys uttalelser sto i klar kontrast til det optimistiske bildet han forsøkte å tegne av situasjonen lørdag.

Det har dermed vært to dager med forvirrende og motstridende meldinger om presidentens helse fra Det hvite hus, som allerede fra før har et troverdighetsproblem, noe som skaper tvil om Trumps leger gir offentligheten et korrekt bilde av tilstandens alvor.

Les også: Nytt funn overrasker: - Dette kan ta livet av koronaviruset

Da journalister konfronterte Conley med de motstridende opplysningene, innrømmet han at han hadde prøvd å gi et rosenrødt bilde av situasjonen som reflekterte legenes optimisme.

Han vedgikk at det da kunne se ut som de prøvde å skjule noe, noe han sa ikke var tilfelle.

Les også

- Før flyet hans landet, ble 150 kvinner sendt til legesjekk for kjønnssykdommer

Førsteklasses behandling

Over 209.000 amerikanere har hittil dødd av viruset, det klart høyeste antall i verden, og over 7,4 millioner mennesker er smittet i USA. Men få har tilgang til den omfattende behandlingen som Trump får, med tilsyn døgnet rundt og avansert eksperimentell behandling.

Behandlingen med dexametason-steroider kommer i tillegg til den ene dosen av et eksperimentelt legemiddel som gir kroppen antistoffer for å hjelpe immunsystemet med å bekjempe viruset, og en fem dagers kur med Remdesivir.

Men dexametason anbefales egentlig kun for svært alvorlig syke pasienter som må ha ekstra oksygen. For dem med lettere symptomer kan medisinen tvert imot være skadelig ved at den kan hemme enkelte immuncellers evne til å bekjempe infeksjon.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken