RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege frikjent for uttalelser om flått

Oslo (NTB): Lege og smittevernekspert Preben Aavitsland er «frikjent» for sine uttalelser i debatten om kronisk borreliose.

Aavitsland var innklaget av flere enkeltpersoner til Legeforeningens råd for legeetikk for flere uttalelser han har hatt i mediene om den flåttbårne sykdommen borreliose. Rådet finner imidlertid ikke grunn til å kritisere Aavitsland, skriver fagbladet Journalen, som er Oslo legeforenings tidsskrift.

Aavitsland var innklaget for å ha kritisert legevirksomheten til en lege som nylig ble fratatt autorisasjonen for å ha rekvirert store mengder antibiotika til en MS-pasient, skriver Dagens Medisin.

Han var også innklaget for uttalelser om at eventyreren og TV-kjendisen Lars Monsen ikke lider av kronisk borreliose som følge av flåttbitt, noe Monsen selv har hevdet en rekke ganger.

Den siste klagen dreide seg om uttalelser i en kronikk på NRK Ytring om at den påståtte borreliose-epidemien var falsk. Aavitsland mente isteden at «Smitten kommer fra internett, ikke fra skogen».

Istedenfor kritikk gir rådet Aavitsland honnør for «så tydelig å ha redegjort for det vitenskapelig anerkjente synet på sykdommen og behandling». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere