Lege krever rekordhøy erstatning fra Støre

Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)

En lege krever 3,8 millioner kroner i erstatning fra Helse- og omsorgsdepartementet etter at hun ble fratatt autorisasjonen. Legeforeningen støtter kravet hennes.

28.02.13 07:50

Oslo (NTB): Legen arbeidet som fastlege, men ble etter klager fra flere pasienter fratatt autorisasjonen og dermed retten til å jobbe som fastlege. I ettertid fikk hun medhold fra Statens helsepersonellnemnd i at reaksjonen fra Statens helsetilsyn var for streng. Nå krever hun 3,8 millioner kroner i erstatning, skriver Aftenposten.

Kravet er rettet mot Helse- og omsorgsdepartementet. Beløpet er beregnet ut fra hvor store inntekter legen har gått glipp av etter at hun mistet fastlegepraksisen og ble sykmeldt. Det er første gang i Norge at det reises et så stort erstatningskrav etter at en lege er blitt fratatt retten til å utøve sitt yrke.

Helse- og omsorgsdepartementet avviser kravet. Det gjør også Statens helsetilsyn. Tilsynet viser at legen også tidligere fikk advarsel og deretter ble pålagt veiledning for å bli bedre. Legeforeningen mener på sin side at saken er alvorlig og mener Helsetilsynet har vært uaktsomt.

Departementet mener Helsetilsynets vedtak var korrekt og at vilkårene for erstatning derfor ikke er oppfylt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag