RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege mistet autorisasjon i Norge – jobber i Tyskland

Ble dømt for fire seksuelle overgrep mot kvinner på legekontorer i Rogaland.

Den tysk legen, som i 2009 ble dømt for fire seksuelle overgrep mot kvinner på legekontorer i Rogaland og Hordaland, er nå i full jobb som lege på et tysk sykehus.

Årsaken er at Helsetilsynet, som i 2009 konkluderte med at mannen var en fare for sine pasienter, ikke har varslet sine utenlandske kolleger, skriver Dagbladet.

Han jobber nå som indremedisiner i hjemlandet ettersom han ikke kan jobbe som lege i Norge lenger. Han jobber daglig med kvinnelige pasienter.

Mannen har hele tiden benektet skyld, men ble dømt i både tingrett og lagmannsrett for overgrepene. Han ble også fratatt retten til å kalle seg lege og drive praksis i Norge.

Til Dagbladet sier mannen at han ikke har informert sine nye arbeidsgivere om dommen i Norge.

– Det er en privatsak. Tyskland er en rettsstat, ikke som Norge, sier legen.

Det finnes ikke noe felles autorisasjonssystem for leger i Europa, og mannen kan derfor fortsette som lege i Tyskland selv om han mistet autorisasjonen i Norge.

Direktør Jan-Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn bekrefter overfor avisen at norske myndigheter aldri har varslet sine tyske kolleger om tyske leger som er tatt for seksuelle overgrep i Norge.

Ifølge en oversikt avisen har utarbeidet har fire tyske leger mistet autorisasjonen på grunn av seksuelle overgrep i Norge siden 2009. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere