NEW YORK (Nettavisen): En abortlege får nå oppmerksomhet etter at han gjennomførte hele 67 aborter kvelden før det nye abortforbudet ble innført i Texas.

- Fantastisk og utrolig innstilling

En ny lov som gjør det ulovlig å ta abort etter sjette uke, trådte i kraft 1. september i år i Texas. Senere samme kveld avviste høyesterett umiddelbart å blokkere loven, noe som president Joe Biden reagerte sterkt på.

Les: Biden fordømmer høyesterettsbeslutning om abortlov i Texas

Tidsskriftet Vice har intervjuet legen Jasbir Ahluwalia (83) som jobber ved Whole Woman’s Health Clinic i Forth Worth i Texas. Han forteller til magasinet at de behandlet samtlige kvinner som kom til klinikker 31. august, dagen før forbudet trådte i kraft.

Les også: Hamret løs mot døde vaksinemotstandere: - Dere kan dra til helvete

- Ingen av de som var der den kvelden var opptatt av seg selv. De ansatte ville ta vare på pasientene, sier legen til Vice om de som jobbet på abortklinikken den kvelden.

- Det var en helt fantastisk og utrolig innstilling som jeg så for første gang i løpet av mine 50 år som praktiserende lege. De ville ta hånd om hver eneste pasient, får dem inn, ta unna, få det gjort, få det gjort. Jeg ble vitne til et enormt, enormt lagarbeid den kvelden, sier legen, som gjennomførte 67 aborter den aktuelle kvelden.

Les også: – Tvinges til å komme og kysse ringen til Trump

Biden: - Angrep på kvinners rettigheter

President Joe Biden mener den nye abortloven er et angrep på kvinners rettigheter, og USAs justisdepartement mener at den er i strid med grunnloven og har gått til søksmål mot delstaten.

Abortloven, som er vedtatt av delstatsforsamlingen i Texas, forbyr abort fra det øyeblikket det er mulig å registrere fosterets hjerteslag, noe som vanligvis er mulig når en kvinne er gravid i sjette uke.

Dette er før mange kvinner er klar over at de er gravide.

Ingen unntak for voldtekt eller incest

I de nye loven gjøres det heller ikke ikke unntak for voldtekt eller incest, og loven er dermed den strengeste i USA.

Les også: Kommer med avslørende Melania-bombe: - Dette kommer fra en som har sett og hørt alt

Den nye abortloven i Texas skiller seg ut fra andre delstaters forsøk på å skjerpe inn abortlovgivningen ved at den overlater til privatpersoner å gå til sivile søksmål mot de som enten bidrar til eller får utført abort.

Det betyr for eksempel at personer som kjører en kvinne til en abortklinikk for å ta abort, også kan bli saksøkt for inntil 10.000 dollar.

- Staten driver med barnemishandling

Til tross for den nye loven, har ikke legen Jasbir Ahluwalia tenkt til å gi opp. Legen sier at han vil fortsatt gjennomføre aborter, men sier at dette blir en brøkdel av hva han tidligere gjorde, fordi 85 prosent av abortene Texas fant sted etter at seks uker av graviditeten hadde passert.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- I dag hadde jeg en avtale med en 20 år gammel jente og hun var, vel, seks uker på vei. Jeg kunne ikke hjelpe henne. Vi ga henne informasjonen om at hun kunne reise ut av staten. Jeg syntes veldig synd på henne, sier legen.

- Jeg har tatt hånd om 15 og 16-åringer tidligere som har kommet inn med deres foreldre. Og nå blir 15 og 16-åringer tvunget til å gjennomføre graviditeten, fordi de ikke har ressurser til å forlate staten? Det er trist, det er forferdelig trist, sier legen.

- For meg virker det som om at staten driver med barnemishandling, sier 83-åringen.

- Vi kan kalle dem for Taliban i Texas

Det var Texas' guvernør Greg Abbott, som er republikaner, som signerte loven i mai. Den ble klaget inn til høyesterett, men i begynnelsen av september ble det klart at domstolen ikke ville blokkere den nye loven.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Abortlegen Ahluwalia er også rasende på de som foreslo og som stemte for den nye loven, og sammenligner dem med Taliban.

- Ja, vi kan kalle dem for Taliban i Texas, sier han.

- De hater kvinner. Si meg, har de noen gang fremmet en lov der man sier; «Menn burde ikke får mer enn tre doser med testosteron i uken, eller menn kan ikke får mer enn fem viagra-piller i uken. La oss kontrollere det, det er ikke bra. Vi burde bare tilby dem én pille i måneden. Det er alt.» Nei, aldri, aldri noensinne, sier legen.

Les også: Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Kraftig reduksjon i aborter

Det amerikanske justisdepartementet har nå bedt domstolen erklære loven for ugyldig ettersom departementet mener at den ble vedtatt stikk i strid med den amerikanske grunnloven.

Les også: USAs justisdepartement saksøker Texas som følge av ny abortlov

Imens ser man allerede nå store endringer som en følge av den nye abortloven i Texas. Melaney Linton, president i Planned Parenthood Gulf Coast, sier at klinikken i de ti siste dagene etter loven trådte i kraft, hadde inne 63 pasienter til behandling, skriver Daily Mail.

Dette er vesentlig lavere enn de rundt 250 avtalene de hadde i løpet av en vanlig tidagersperiode før loven trådte kraft.

Les også: Nær 2.700 nye koronadødsfall i USA