*Nettavisen* Nyheter.

Lege tiltales for snikfotografering igjen

Foto: (Aura Avis)

Tok bilder av underlivet til minst 45 kvinner.

19.03.10 18:49

SUNNDAL (Aura Avis): Vikarlegen som fotograferte underlivet til sine kvinnelige pasienter uten deres viten, er på ny satt under tiltale for å ha krenket dem seksuelt, skriver Aura Avis.

- Tilstrekkelig krenkende
I november omgjorde riksadvokaten statsadvokatens henleggelse av saken. Etter å ha sett nærmere på saken konkluderte statsadvokaten med at det er tilstrekkelige eksempler på krenkende forhold og satte legen under ny tiltale. Saken ble oversendt det lokale lensmannskontoret der mannen nå bor for flere uker siden. Først denne uka fikk han tiltalen forkynt.

Legen arbeidet ved Sunndal lege- og helsesenter fra oktober 2005 til mars 2006. Kripos fant 2173 bilder og 240 filmklipp på mannens datamaskin.

45 kvinner ble i forrige etterforskningsrunde identifisert. Nå er det opp til politiet å kunne identifisere flere.

Det er antatt at antallet fornærmede er langt høyere, skriver Aura Avis.

Opprinnelig henlagt
Henleggelsen skjedde med begrunnelse i at bildene ikke var seksuelt krenkende. Mannen er nå, som da, tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 201b.

Den rammer de som i ord eller handling har utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærheten av eller overfor noen som ikke har gitt sitt samtykke. Strafferammen er bøter eller fengsel inntil ett år, men helselovgivningen er strengere og har en strafferamme på inntil to år.

Det var i januar 2006 lensmannskontoret i Sunndal ble kontaktet om forholdet. Legen selv har hevdet at bildene og filmene var tatt i forskningsøyemed. I fjor vår mistet mannen all rett til å være lege.

Denne saken er levert av Aura Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.