RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege vil starte cannabisbehandling i Norge

(Politet)
Sist oppdatert:
Den nederlandske psykiateren Simon Boerboom vil at norske pasienter skal få medisinsk cannabis på apoteket.

En nederlandsk psykiater ønsker å starte egen praksis i Norge. Han ønsker å importere og bruke medisinsk cannabis i sin behandling.

Flere norske pasienter reiser allerede til Amsterdam for å hente medisinsk cannabis, men nå vil legen komme til dem.

Psykiateren Simon Boerboom sier til VG at han har levert alle nødvendige søknader til norske myndigheter og planlegger å åpne en ambulerende praksis der han reiser til Norge hver 14. dag for å møte og behandle sine norske pasienter.

Mest lest på Nettavisen:

Boerboom har rundt ti norske pasienter som han behandler for posttraumatisk stresslidelse. Disse behandles blant annet med medisinsk cannabis.

– Det er en grusom lidelse hvor pasienten sjelden eller aldri får ro. For noen kan livet bli uutholdelig, de har en høy dødelighet, sier han.

Den nederlandske legen kan i Norge snart benytte den cannabisbaserte munnsprayen Sativex, som nå er godkjent for bruk i Norge, men han ønsker også å importere medisinsk cannabis selv.

Det er Statens Legemiddelverk skeptisk til.

– Regelverket rundt forskrivning av slike stoffer er svært strenge, og jeg vil tro at det vil være vanskelig å få de nødvendige tillatelser, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i legemiddelverket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere