RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legeforeningen: - Norge mellomgode på helse

Oslo (NTB): Mens regjeringen ynder å fortelle at Norges helsesatsing er i verdenstoppen, mener Legeforeningen at satsingen bare er middels god.

Tallene fra Legeforeningen viser at både Sveits og Nederland bruker 20 prosent mer enn Norge, skriver Aftenposten.

Både Legeforeningen og flere forskere irriterer seg over at regjeringen til stadighet hevder at Norge er blant landene som bruker mest på helse når tall fra OECD viser et helt annet bilde.

- Dessverre blir ikke en påstand sannere bare den gjentas ofte nok. Norge er i dag mellomgode i Europa i satsingen på helse, sier president Hege Gjessing i Legeforeningen.

OECD-tallene viser at Norge ligger likt eller litt under både Sverige og gjennomsnittet for EU-land når det gjelder hvor mye ressurser som brukes på helse per innbygger. Norge har også den laveste veksten i totale helseutgifter blant de 34 landene i undersøkelsen, målt i antall kroner per innbygger.

Direktør Hans Henrik Scheel i Statistisk sentralbyrå bekrefter at Norges ressursbruk ligger omtrent på gjennomsnittet av EU-landene, mens professor Terje P. Hagen, ekspert på helseøkonomi ved Universitetet i Oslo, mener helsedepartementet burde gi et mer nyansert bilde av helsekostnadene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere