RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legeforeningen: Kommunene må avgjøre

Oslo (NTB): Legeforeningen mener kommunene må få avgjøre om egne fastleger skal kunne reservere seg mot henvisning til abort.

- Pasientenes rettigheter veier tyngst, men vårt landsstyre har vedtatt at det bør ligge en åpning for leger å reservere seg i spørsmål som handler om liv eller død, sa president Hege Gjessing i Den norske legeforening under en åpen høring i Stortinget torsdag.

Legeforeningen viser til at kommunene inngår avtaler med fastlegene, og at innholdet i disse vil variere fra sted til sted. På mindre plasser vil det kanskje ikke være mulig for leger å reservere seg - selv om Stortinget skulle fatte et vedtak som åpner for dette, poengterte Gjessing.

Helseminister Bent Høie (H) har tidligere uttalt seg på samme måte, men Gjessing medgir at spørsmålet er krevende for legeforeningen.

- Vi har 30.000 medlemmer, og det er klart at folk har forskjellige meninger. Men vedtaket i vårt landsstyre var enstemmig, sa hun.

Torsdagens stortingshøring er knyttet til et representantforslag fra SV, som håper enkeltrepresentanter i Høyre vil sikre flertall for et forslag som slår beina vekk under avtalen om reservasjonsrett for leger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere