Legejukssaken avvist

Foto: (Foto: Heiko Junge/Scanpix)

- Oppsiktsvekkende og skuffende, sier advokat Frode Sulland.

05.02.09 08:26

Høyesterett avviser de to korrupsjonsdømte i legejukssaken. Senhøsten 2005 avslørte Dagens Næringsliv at psykolog John Sandstrøm og psykiater Pål Herlofsen solgte falske legeattester.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

I fjor høst dømte Borgarting lagmannsrett duoen til to og et halvt års fengsel for korrupsjon. Herlofsen ble fratatt for alltid retten til å skrive erklæringer, attester og lignende som lege, men får fortsette som psykiater. Og John Sandstrøm mistet autorisasjonen til å jobbe som psykolog.

Begge anket saken til Høyesterett, men fikk i slutten av forrige uke avslag på sine anker. Sandstrøm anket sakebehandlingen, mens Herlofsen anket både den og subsidiært reaksjonsfastsettelsen.

- Setter nok stopper
- Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at at verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre grunner tilsier at ankene blir fremmet for Høyesterett, heter det beslutningen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Advokat Tor Erling Staff, som representerer John Sandstrøm, sier at de tar ankeutvalgets beslutning til etterretning.

- Det er ikke grunnlag for å gjøre mer nå. Vi har prøvd de mulighetene vi har, og setter nok stopper der, kommenterer Staff til NA24 Propaganda.

- Fikk ikke innsyn
Advokaten understreker at han ikke har konferert med Sandstrøm ennå. Pål Herlofsen vurderer derimot å ta saken til Menneskerettighetsdomstolen, eventuelt å fremskaffe nye beviser som kan føre til gjenopptakelse av saken.

- Vi opplever dette som en oppsiktsvekkende og skuffende avgjørelse, og Herlofsen hadde satt sin lit til at Høyesterett ville se på de prinsipielle sidene, sier Herlofsens advokat Frode Sulland.

Han reagerer blant annet på at redaksjonelt stoff som ikke ble publisert i Dagens Næringslivs avslørende sak ikke ble ført i retten.

- Vi har ikke hatt innsyn, og det er en svært kritikkverdig side ved saksbehandlingen.

PS: Lege Lege Eivind Borna saksøkte Dagens Næringsliv for ærekrenkelse i tilknytning til artikkelen. Borna fikk medhold i tingretten, men tapte i lagmannsretten. Heller ikke Borna fikk saken opp i Høyesterett.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.