*Nettavisen* Nyheter.

Legemiddelbransjen vil stanse ny patentlov i Sør-Afrika

Johannesburg (NTB-Reuters): Sør-Afrikas helseminister raser etter å ha fått vite at legemiddelbransjen planlegger en storstilt reklamekampanje rettet mot en ny lov som skal åpne for produksjon av billige kopimedisiner.

- Dette er en konspirasjon med sataniske dimensjoner. Dette dokumentet kan dømme mange sørafrikanere til døden, sa helseminister Aaron Motsoaledi fredag.

Det er ikke første gang legemiddelindustrien og Sør-Afrika strides om patentrettighetene på livsviktige medisiner. Bransjen er tidligere blitt anklaget for å ha hindret hundretusener av fattige sørafrikanere i å få tilgang til billige hiv-medisiner.

Ministeren mener kampanjen har som mål å få sørafrikanere til å vende seg mot landets regjering.

Budskapet i kampanjen er at Sør-Afrika står i fare for å miste viktige investeringer ved å svekke selskapers patentrettigheter. Den anbefaler sørafrikanere å gå imot lovforslagene.

En talskvinne for lobbyorganisasjonen IPASA, som jobber for å fremme legemiddelindustriens interesser, bekrefter at et dokument som inneholder kampanjeplanene er ekte. Men hun sier at planen fortsatt er til vurdering. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.